Des del passat més d’abril del 2011, Les Avellanes i la comarca de la Noguera, compta amb un nou establiment de venda d’aliments ecològics i de Km 0, és a dir tots aquells aliments dels sector primari que es cultiven o s’elaboren aquí, a casa nostra, sense intermediaris, d’aquí que el Josep, propietari d’aquest establiment, és pagès de tota la vida, i ara vol oferir tots els seus productes i d’altres de proximitat al públic.
Els productes propis són la carn de conill, l’oli d’oliva, les verdures i alguna que altra fruita. Tot el demés, ho rep de pagesos o cooperatives del nostre voltant, però això sí, tots ells de màxima qualitat.
Els vins i caves que ofereix són tots de diferents cellers de la zona. Hi ha galetes i dolços elaborats per l’Associació Alba de Tàrrega, així com les melmelades, conserves i sucs artesans que s’elaboren a Balaguer. El corder prové dels pastors que comercialitzen ells mateixos la carn dels seus ramats. El pa, la coca de samfaina, de vidre o cocs, la coca de sucre, i la xocolata, també hi són presents. També hi trobem productes del moviment Slow Food, amb la recuperació de diferents varietats d’olives i raïm per fer l’oli i el vi. També hi trobem el brou, la maionesa, la mostassa, el gaspatxo i un sense fi de varietats, la majoria d’elles amb el segell d’ecològics i d’una gran qualitat. |